Overleg AldfaerWiki:Installatie

Uit AldfaerWiki

Versie op 31 dec 2009 11:07 van Han (Overleg | bijdragen)
Ga naar: navigatie, zoeken

Een prima eerst opzet; m.i. al bijna compleet. Al lezende dacht ik aan wat er fout kan gaan, bijvoorbeeld dat een download onvolledig is en een foutboodschap geeft. Wat zou je denken van het volgende: Elke alinea afsluiten met een subkopje: Foutboodschappen En dan daaronder de vaak voorkomende foutboodschappen als link. Een klik op zo'n foutboodschap springt dan naar een pagina met alle vaak voorkomende foutboodschappen (in alfabetische opsomming) met de behandeling ervan (dus een antwoord gevend op: wat is er aan de hand en wat moet ik nu doen).

eind Carel
Bij de download kan ik me ook wel een link voorstellen naar de feitelijke foutboodschap maar niet naar een foutboodschappenlijst. De foutboodschap is gewoon een pagina (AldfaerWiki:FoutDownload )met materiaal voorbeelden. Dus de paragraaf Download kun je rustig beëindigen met "Indien de download niet lukt dan leest u hier verder" o.i.d.

--Han 8 dec 2009 14:52 (UTC)

Er staat nu:

1. In het systeem-eigen worden de bestanden geplaatst die nimmer muteren, dus feitelijk het programma zelf. Het pad is per definitie altijd c:\program files\aldfaer\

Installatie onder c:\program files\aldfaer\ is onder Vista (en waarschijnlijk ook Windows 7) niet zo handig. Je kan ook op een andere schijf dan c: installeren.

Zou je 'Het pad is per definitie altijd c:\program files\aldfaer\' niet gewoon weglaten?

--Jjw 11 dec 2009 18:43 (UTC)


Ik heb 'Het pad is per definitie altijd c:\program files\aldfaer\' weggehaald (zie opmerking hierboven). Het valt me op dat we hier veel begrippen gebruiken die voor een nieuwe gebruiker niet duidelijk behoeven te zijn (vooral bij de map indeling) Al deze begrippen zouden een link moeten krijgen naar een stukje uitleg.

Ik mis ook nog wat extra informatie over het gebruik van een externe schijf / USB stick en de problemen die daar bij kunnen ontstaan. Waarschijnlijk is het ook wel handig om hier iets te vermelden over het gebruik van meerdere machines (bijvoorbeeld een laptop om mee te nemen naar het archief)

Moet er ook hier al wat komen over invoegtoepassingen? (zo niet, waar dan?)

Een linkje naar wat informatie over back-up en restore lijkt me hier ook wel handig. --Jjw 17 dec 2009 00:27 (UTC)

Een link naar back-up en restore is denk ik totaal overbodig want in de Help staat e.e.a. zeer goed beschreven. We moeten alleen het woord back-up niet gebruiken want de help spreekt consequent over Veiligheidskopie.

Ook de invoegtoepassing staat in de help, zei het zoeken naar het onderwerp wat lastig kan zijn als je het verkeerde zoekterm inklopt.

--Han 31 dec 2009 11:03 (UTC)

Persoonlijke instellingen