AldfaerWiki:Een nieuwe stamboom maken

Uit AldfaerWiki

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Siteadmin (Overleg | bijdragen)
(Nieuwe pagina aangemaakt met '==Een nieuwe stamboom maakt u als volgt== Kies vanaf de menubalk voor Bestand --> Nieuw, of klik op de knoppenbalk op knop Bestand:Voorbeeld.png. Het venster "Gee…')
Nieuwere bewerking →

Versie op 7 dec 2009 08:03

Inhoud

Een nieuwe stamboom maakt u als volgt

Kies vanaf de menubalk voor Bestand --> Nieuw, of klik op de knoppenbalk op knop Bestand:Voorbeeld.png. Het venster "Geef locatie en naam van de nieuwe stamboom" wordt geopend. Standaard wordt de map van de huidige stamboom voorgesteld.

Op dit venster vult u de bestandsnaam van de nieuwe stamboom in (bijvoorbeeld familie). Deze naam moet uniek zijn en mag niet voorkomen in de getoonde lijst van bestanden. Bovendien mag de bestandsnaam (inclusief pad) niet langer zijn dan 127 karakters ! Eventueel kunt met de knoppen boven in dit formulier andere mappen selecteren of maken waarin de nieuwe stamboom moet komen. Binnen Aldfaer dient u de naam van een stamboom bestand al op voorhand te kiezen, terwijl in de meeste programma's pas achteraf bij het beëindigen van het programma een naam hoeft te worden gekozen. Aldfaer heeft deze bestandsnaam in een vroeg stadium nodig, omdat alle gegevens die u intikt meteen in de interne opslagstructuur worden opgeslagen.

Kies vanaf de menubalk voor Bestand --> Opslaan om de stamboom aan te maken. Aldfaer maakt voor uw stamboom nu een hoofdbestand (met de extensie aldf) aan en een tijdelijke (verborgen) map waarin alle gegevens bewaard worden. Alle invoer die u vanaf nu in de verschillende vensters van Aldfaer doet wordt in de tijdelijke map opgeslagen, totdat u de stamboom hebt bewaard of Aldfaer hebt afgesloten.

Direct na het aanmaken van de nieuwe stamboom wordt het hoofdvenster van Aldfaer getoond, waarbij nu ook menukeuze Persoon actief geworden is. Bovendien is er automatisch een invoervenster op het scherm geplaatst. U kunt nu:

een nieuw persoon toevoegen

gebruik daartoe het getoonde invoervenster zie AldfaerWiki:Nieuwe persoon

gegevens uit andere stambomen overnemen

U moet daarvoor een zogenaamd GEDCOM-bestand inlezen dat voldoet aan de GEDCOM standaard. Voordat u dat kunt doen moet u eerst het getoonde invoervenster sluiten door op annuleren te klikken en dan Importeer GEDCOM kiezen in menu Bestand.


Verwante pagina's

AldfaerWiki:Hoe wordt een stamboom opgeslagen

Persoonlijke instellingen