AldfaerWiki:Aldfaer op de Mac

Uit AldfaerWiki

Versie op 12 sep 2012 06:46 van Carel (Overleg | bijdragen)
Ga naar: navigatie, zoeken

Niet officieel ondersteund, maar toch gezien het grote aantal vragen hierover maar even vermeld:

Het is mij na een uurtje stoeien gelukt om Aldfaer 4.2, zoals het van de website kan worden gedownload op eenvoudige wijze op een imac met mac osx1.6 te laten werken. En wel als volgt:

1. Start Safari en ga naar http://winebottler.kronenberg.org/ . Vrij ver naar onderen op het scherm dat je dan ziet staat: download (only for x86). Klik op dat woord download.

2. Er start na enige tijd vanzelf een Finder venster op met mogelijkheid om Wine en WineBottler naar programma's (of applications) te kopieren. Doe dat en sluit het venster.

3. Open Programma's en voer Wine uit.

    Selecteer geen extra pakketten voor Wine (in het scherm met de titel WineTrics).
    Sluit de Wine vensters weer af

4. Voer vanuit Programma’s WineBottler uit en maak een nieuwe prefix aan (onderste item in linker kolom) waarbij je alleen de volgende drie items hoeft in te vullen.

    a.	Install File: het gedownkloade bestand aldfaer42.exe
    b.	 Copy only (tweede regel van het venster): zet het vinkje UIT
    c.	Self-contained (onder het grote vak met advanced features): set het vinkje AAN

5. Nadat je op het WineBottler scherm op install hebt geklikt wordt een hulpschernpje getoond. Vul de invoervelden als volgt in:

    a.	Save As: Aldfaer
    b.	Where: Programma’s

6. Na afsluiten van het tussenscherm enkele secondes wachten en Aldfaer wordt ge-installeerd. Hierbij kan je alle defaults accepteren, behalve het starten van Aldfaer na de installatie.

7. Na de installatie komt WIneBottler met een scherm “Select Startfile” . Kies hier aldfaer.exe en klik op OK

8. WineBottler meldt “Prefix created succesfully” Sluit dit scherm.

9. Klik in Programma’s op Aldfaer om het programma te startenWim RozendaalTer aanvulling, n.a.v. een Forumbericht van Maike:

Aldfaer op de Macbook met alle mogelijke functies en totaal zonder problemen. Het enige dat nodig is, is installatie van Parallels Desktop, wat je windows op de Mac geeft en waarmee je dus gewoon alles kan doen wat op een gewone windowscomputer ook kan. De bestanden die op de mac staan, vind je op de Z-schijf. Je kunt de map met bestanden dus in een keer (intern) kopieren van de mac naar de windows. Voor degenen die fullscreen willen werken: met CTRL+CMD+F schakel je naar fullscreen en weer terug. Even oppassen dat je Aldfaer nu afsluit zols in windows en dat je niet Parallels Desktop afsluit met het rode bolletje linksboven (je krijgt nog een waarschuwing overigens). Ook Parallels desktop pas afsluiten op de mac-manier nadat je linksonderaan eerst windows hebt afgesloten op de windows-manier door te links onderaan te klikken op start > shut down.

Persoonlijke instellingen